Skip to main content

Bartın Platformu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre Danıştay 6. Dairesi 1/100 binlik çevre düzeni planında termik santrali işleyen değişikliği iptal etti.

Platform haberi “Müjdeler olsun. Yıllardır sürdürdüğümüz termiksiz yaşam mücadelesi zaferle sonuçlandı.” diyerek duyurdu. 

16 yılı aşkın bir süredir Bartın halkının kararlılıkla sürdürdüğü hukuk mücadelesi Türkiye termik santral karşıtı hareketinin tarihi kazanımlarından biri oldu. 

Bartın Platformu’ndan Erdoğan Atmış Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada “Daha önce de 1/5 bin ve 1/25 bin ölçekli plan değişiklikleri iptal edilmişti. Bu plan değişikliğinin iptalini de bekliyorduk. Bugün haberini aldık” dedi.

Mahkeme kararına ilişkin ayrıntıların henüz kendilerine ulaşmadığını belirten Atmış, “Ancak şunu biliyoruz ki bu noktadan dönüş olmaz. Kazandık” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar daha çok davalar ve eylemler için çağrı yapan Bartın Platformu bu sefer kutlama için çağrıda bulundu. Platform Cumartesi günü mahkeme kararını kutlamak üzere Amasra’da bir araya geleceklerini ve mücadeleye destek olan herkesi beklediklerini duyurdu.

Kaynak: Bartın Platformu, Yeşil Gazete