Skip to main content

Kumsalda termik santral inşaatı devam ederken, deniz kaplumbağaları yumurtalarını bırakacak yer arıyor. 

110 milyon yıldır dünyamızda yaşayan deniz kaplumbağaları, denizlerimizin sağlığının bir göstergesi. Ege ve Akdeniz kıyıları onların önemli yuvalarından. 

Haziran ayı itibariyle deniz kaplumbağaları yumurtalarını bırakmak için kumsallara çıkmaya başladı. Adana Sugözü sahili de yüzlerce yeşil deniz kaplumbağası (Chelonia mydas) ve iribaş deniz kaplumbağasının (Caretta caretta) yuvalama alanı. 

Ancak Sugözü sahiline çıkmak isteyen kaplumbağalar için yuvalama bekledikleri kadar kolay olmayacak. Çünkü bu kumsalda, Hunutlu kömürlü termik santralinin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Termik santral inşaatı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 2009/10 sayılı deniz kaplumbağaları genelgesine aykırı olarak yapılıyor. Üstelik bu kumsal, Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalarca da koruma altında. 

Deniz kaplumbağalarının yuvalamak için bu kumsala ihtiyacı var! 

Yuvaları tahrip edilen deniz kaplumbağaları, Sugözü kumsalındaki kömürlü termik santral inşaatına bir son vermek için desteğini bekliyor! 

Sen de bugün, Dünya Deniz Kaplumbağaları Günü’nde, bu kampanyayı sosyal medya hesaplarından paylaşabilir, 5 arkadaşından kaplumbağalar için imza vermesini isteyebilirsin. Çünkü #KaplumbağaKömürSevmez

Kampanyaya Destek Ver